Portfolio

Olen käsitellyt maalauksissani monia eri teemoja ja työstänyt pitkiä teossarjoja, joista useimmat jatkuvat edelleen. Kasvistot, ilvekset, käsityökuvastot, karjalaiset käspaikat ovat olleen suuri inspiraation lähde. Viime vuosituhannen lentokoneenmoottorit sekä niiden kauneus on kiehtonut minua.

Kukka juhlii -näyttelykokonaisuus jatkaa 2019 alkanutta Kasvisto -sarjaa. 

Nyt keskiöön nousee puutarhan juhlat! Kukkien jetset virittäytyy loistoonsa kesän valkeina öinä ja päivinä, huumaten kauneudellaan ja tuoksullaan koko luonnon. Maalausten lähtökohtana on ollut kesämökin villiniitty Ikaalisissa. Kesäyön unelma kestää vain ohikiitävän hetken.

JETSET -näyttely. Elina Ruohonen & Meri Westlin 2.6.–2.7.2023, Kulturhus Björkboda, Kimito. Puutarhan suihkuseurapiirit kokoontuvat kesäyön valssiin.

2022 minulla oli stipendinäyttely Taidekeskus Mältinrannassa Tampereella. Kesäpäivän pienoiskuva -näyttelyssä oli kuvattu kasveja menneisyydestä, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Tulokulma maalauksiin oli valoisa, värikäs ja positiivinen. Kasvisto muuttuu puutarhaksi, puutarha paratiisiksi.

Minulla oli yksityisnäyttelyn Himmelblaussa, Galleria Himmelissä Tampere 2020. Nämä mustavalkoiset teokset ottivat kantaa ilmastonmuutokseen ja luonnon diversiteetin tilaan. 2019 Olin mukana Kuvakirja kunnantalolla, Nastolan kesänäyttelyssä 2019.

Olen tehnyt suuria Installatioita. Finlayson Art Arean kesänäyttelyssä 2022 minulta on esillä uusi Garderobi22 teoskokonaisuus. Se on kunnianosoitus puuvillatehtaan työntekijöille. Kevyet, kuparilangasta neulotut puvut nousevat kuusvooninkisen vanhaan portaikkoon koko tilan pituudelta. Tämä teos jatkaa suurimuotoisten installaatioiden sarjaa. Ne alkoivat Mäntän kuvataideviikoilta 1997 teoksella Pohjois-Karjalainen Haute Couture.

Olen tehnyt suuria yhteisötaideteoksia mm. Rakkauslaulu trilogian vv. 2012-2017. Teoksen viimeinen osa NUORET SANAT oli esillä Tekstiilitaiteen 10. triennaalissa Museokeskus Vapriikissa 1916-17.