Portfolio

Olen käsitellyt maalauksissani monia eri teemoja ja työstänyt pitkiä teossarjoja, joista useimmat jatkuvat edelleen. Kasvistot, maisemat, ilvekset, käsityökuvastot, karjalaiset käspaikat ovat olleen suuri inspiraation lähde. Viime vuosituhannen lentokoneenmoottorit ovat kiehtoneet minua. Teoksieni suurin sisältö on kauneus.

2024 uudet maalaukset käsittelevät maisemaa sen laajimmassa viitekehyksessä. Maiseman muistikuva -sarjan teokset kertovat tarinaa maisemista oman muistijäljen ja tunnemuistin kautta. Minua kiinnostaa maiseman muuttuminen ja koko biodiversiteetin muutos, tämä on surullista katseltavaa, kun monet lajit häviävät ja tienoo muuttuu. Kesantopelto kasvaa oudoksi metsäksi. Luonnontila muuttaa järjestystä. Ilmastonmuutos synnyttää metamorfooseja ja tuttu sointukulku muuttuu toiseksi.

2024 Forssan museo, Galleria Moletti, 30.7-18.8.2024 yksityisnäyttely. Hienon tiilisen näyttelytilan täyttävät kevyet lähes hengettömät metallilankaveistokset. Liitevideo 

2023 JETSET -näyttely. Elina Ruohonen & Meri Westlin 2.6.–2.7.2023, Kulturhus Björkboda, Kimito. Puutarhan suihkuseurapiirit kokoontuu kesäyön valssiin.

Kukka juhlii -näyttelykokonaisuus jatkoi 2019 alkanutta Kasvisto -sarjaa. Nyt keskiöön nousi puutarhan juhlat! Kukkien Jetset virittäytyi loistoonsa kesän valkeina öinä ja päivinä, huumaten kauneudellaan ja tuoksullaan koko luonnon. Maalausten lähtökohtana on ollut kesäinen villiniitty. Kesäyön unelma kestää vain ohikiitävän hetken.

2022 Tampereen taiteilijaseuran Stipendinäyttely Taidekeskus Mältinrannassa Tampereella. Kesäpäivän pienoiskuva -näyttelyssä oli kuvattu kasveja menneisyydestä, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Tulokulma maalauksiin oli valoisa, värikäs ja positiivinen. Kasvisto muuttuu puutarhaksi, puutarha paratiisiksi.

2022 FAA, Finlayson Art Area. Garderobi22 -teoskokonaisuus. Se on kunnianosoitus puuvillatehtaan työntekijöille. Kevyet, kuparilangasta neulotut puvut nousevat kuusvooninkisen vanhaan portaikkoon koko tilan pituudelta. Tämä teos jatkaa suurimuotoisten installaatioiden sarjaa. Ne alkoivat Mäntän kuvataideviikoilta 1997 teoksella Pohjois-Karjalainen Haute Couture (silloin vielä Merja Miettinen).

Olen tehnyt suuria yhteisötaideteoksia mm. RAKKAUSLAULU trilogian vv. 2012-2017. Teoksen viimeinen osa NUORET SANAT oli esillä Tekstiilitaiteen 10. triennaalissa Museokeskus Vapriikissa 1916-17.

2020 Himmelblau yksityisnäyttely Galleria Himmelissä Tampereella. Näyttelyssä oli esillä Kasvisto-nimisen sarjan isoja mustavalkoisia teoksia. Ne manifestoivat lajikatoa ja ihmisen vaikutusta ympäristöönsä. Teokset maalasivat dystooppisen kuvan tulevaisuudesta.

2019 Olin mukana Kuvakirja kunnantalolla, Nastolan kesänäyttelyssä 2019. ”Mustavalkoinen paperille työstetty teossarja on saanut inspiraationsa vanhoista herbaarioista. Kasvisto-nimisessä teoksessa on arvoituksellinen tunnelma ja kadulle tehtyjen sapluunamaalausten estetiikkaa, mutta alkuperäisen inspiraation lähteen tunnistaa silti. Maalauksista koostuva installaatio on kuin seinille levitetty herbaario.” – Veikko Halmetoja.